Vandaag speelden Thimo van Ingen en Tom van Oers het ranglijstoernooi bij Shot Soest.
In de klasse jongens onder 13 speelden de Hotakkers allebei een 5-kamp. Het zou een zware opgave worden, daar alleen de nummers 1 en 2 zich konden plaatsen voor de vervolgronden.


Thimo opende de meerkamp met een wedstrijd tegen Lode de Jong. De eerste game en tweede game gingen nipt verloren met 11-8 en 11-9. Helaas kon Thimo het tij niet keren in de derde game en verloor met 11-5. In de 2e ronde was  de als 4e geplaatste Viggo Wensing van Nieuw Vennep zijn tegenstander. Thimo pakte knap een 2-0 voorsprong in games. Wensing paste zijn spel aan, waar  Thimo aan moest wennen. De winst ging dan ook met 2 keer 11-7 naar zijn tegenstander. De beslissende vijfde game ging gelijk op. Helaas was Thimo niet scherp genoeg op het eind, waardoor hij met 12-10 verloor.

Tegen Igor Djapic van Flash uit Eindhoven was hij weer bij de les en won de eerste game na een achterstand met 11-9. In de tweede en derde game ging de speler uit Eindhoven slimmer spelen en trok hiermee de game stand gelijk. In de beslissende vijfde game was Thimo scherp en pakte knap met 11-5 de overwinning.

In de laatste partij van de dag speelde hij tegen Sarthak Dwivedi van ttv Hilversum. Thimo won brutaal de eerste game, wat Dwivedi op scherp zette. Helaas kon Thimo hier onvoldoende tegenstand tegen bieden in de snelle en harde rally’s. Van Ingen verloor dan ook met 11-6, 11-4 en 11-6.

Resultaat 1 overwinning, niet voldoende voor een plaats in de kwartfinale. Door het spelen tegen sterkte tegenstanders wel een berg aan ervaring opgedaan.

Tom van Oers speelde ook een 5-kamp. Als nummer 4 geplaatst opende hij de meerkamp tegen Jesper Veenendaal van ttv Trias. Na verlies van de eerste game met 11-6 werd het een leuke en spannende partij. Tom won de 2e game met 6-11. In de derde en vierde game was viel de beslissing boven de 10. Helaas kon hij op die momenten geen vuist maken en verloor met 12-10 en 14-12.

Tegen Furion Boom van ttv over het Net uit Amersfoort had Tom, net als bij de 1e partij, wel een vijfde game verdiend. Na een 2-0 achterstand in games won hij knap de 3e met 4. In de vierde game pakte hij een voorsprong welke hij helaas niet kon verzilveren, verlies met 13-11.

Tegen Marco Skwira van ttv Taflan had Tom het lastig. De penhouderspeler speelde te veel verrassende ballen waardoor hij niet echt in zijn spel kwam. In de 3e game begon hij er aan te wennen, maar verloor deze helaas met 14-12.

Tegen de nummer 5 geplaatst, Maxime Dumont van ttv Hutaf liet Tom dat trainingsarbeid wordt beloond. Hij won heel eenvoudig met 11-7, 11-6 en 11-3. Een goede en slimme tafeltennispartij.

Resultaat ook 1 winstpartij en helaas ook geen plaats in de kwartfinale. Weer goede tegenstand en goed al het geleerde toe kunnen passen. Weer een mooie ervaring rijker.

Tom en Thimo goed gedaan!

Na vroeg in de ochtend te zijn vertrokken konden we ook weer vroeg aan de terugreis beginnen!